Beoordeeld met een 9,1 kiyoh lubee beoordeling 260+ klantbeoordelingen

03 303 79 12 24/7 bereikbaar

Staking Brinks duurt voort

De medewerkers van Brinks zijn opnieuw gaan staken. Het gaat deze keer om een estafettestaking door heel Nederland. In een van de zeven door Brinks verdeelde regio’s wordt nu dagelijks gestaakt. Er staan veel banen op het spel, zo’n 600 van de 1500 medewerkers gaat hun baan verliezen. De vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle moeten sluiten. Ook het hoofdkantoor in Houten zal volgens de vakbonden ‘vrijwel zeker verdwijnen’.

Lege betaalterminals van de Rabobank

De geldautomaten van Rabobank werden in december een aantal dagen lang niet voorzien van nieuw geld, waarmee de werknemers van Brinks ervoor zorgden dat de geldautomaten uiteindelijk leeg kwamen te staan en het niet meer mogelijk bleek om geld op te nemen. Bij Brinks verdwijnen 600 van de 1.500 banen nu de Rabobank heeft besloten om het contract op te zeggen en over te stappen naar de concurrent, iets waar de medewerkers niet over te spreken zijn. Zij begonnen een staking, waarvoor de rechter expliciet toestemming gaf nadat de Rabobank dit probeerde aan te vechten. Er bestond volgens de rechter geen groot risico voor de veiligheid, waardoor de staking doorgang kon vinden.

Pinautomaten gevuld3304a

De betaalterminals van de Rabobank zitten inmiddels allemaal weer vol geld, wat betekent dat het mogelijk is om er geld op te nemen. Net voor de jaarwisseling besloot geldtransporteur Brinks te staken, uit protest tegen de grote reorganisatie bij het bedrijf, naar aanleiding van een beslissing van de Rabobank. De geldautomaten van deze bank raakten leeg, waardoor klanten waren aangewezen op de geldautomaten van andere banken. 

Teveel overlast voorkomen

De medewerkers van Brinks hebben eind december na een aantal dagen staking besloten om het werk weer op te pakken en de geldautomaten weer te bevoorraden. Op die manier wilden ze extreme overlast voor klanten van de Rabobank voorkomen, het aantal lege automaten begon immers flink op te lopen. De werknemers hebben via hun vakbond CNV echter wel laten weten dat ze niet zullen overwerken, waardoor het even de tijd nodig heeft voordat alle geldautomaten weer voorzien zijn van nieuw geld. Tot op dat moment ondervindt de Rabobank hinder van het opzeggen van het contract, wat in de toekomst juist tot een beter contract bij de concurrent moet leiden.

Pinnen vanaf een Rabobankrekening

Pinnen vanaf een Rabobankrekening was uiteraard wel gewoon mogelijk, de (mobiele) betaalterminals staan los van de geldautomaten die bevoorraad dienen te worden. Wat dat betreft hebben klanten van de Rabobank gewoon kunnen pinnen via de betaalterminals van Lubee Pinverhuur, of de overige pinapparaten die er in winkels, op kerstmarkten en op beurzen beschikbaar zijn. De staking door Brinks gaf echter wel aan dat we nog altijd in grote mate gebruik maken van de geldautomaten, al hebben we die niet nodig om pinbetalingen vanaf onze rekening te voldoen en daarmee een betaling in een winkel of op een ander plek te verrichten.

Logo betaalterminals rabobank